www.rethymnonews.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΔΤ 8

Με θετικό πρόσημο για την φετινή διοργάνωση και απόφαση άμεσης έναρξη του σχεδιασμού για τα επόμενα δύο χρόνια, ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι διαδικασίες της διοργάνωσης του φετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Η κοινή απολογιστική συνέλευση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων των Ομάδων, που έγινε το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συναίνεσης και καλής συνεργασίας με γενική την αίσθηση της επιτυχίας ως τελικού αποτελέσματος.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνηςκ. Μάνος Τσάκωνας είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της διαδικασίας, τα εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι μαζί καταφέραμε και ολοκληρώσαμε ένα ακόμη Καρναβάλι, αυτή τη φορά όμως με πολλαπλά θετικά μηνύματα.

Ήταν ένα Καρναβάλι ασφαλές,  στην κλίμακα και τις αντοχές της πόλης μας και οι επισκέπτες μας έφυγαν ευχαριστημένοι.

Κάναμε μία προσπάθεια από κοινού, ο Δήμος Ρεθύμνης και οΙ Καρναβαλιστές με τους δικούς σας εκπροσώπους και παρά το δύσκολο μεταξύ μας ξεκίνημα καταφέραμε και γρήγορα βρήκαμε τα πατήματά μας.

Κατά τη γνώμη μου όμως, λόγω της πίεσης του χρόνου, έπρεπε να παρθούν αποφάσεις και να τρέξουν θέματα. Πήραμε πρωτοβουλίες και πήρα πρωτοβουλίες.

Στο τέλος τα καταφέραμε.

Και πετύχαμε το σπουδαιότερο της Καρναβαλικής αυτής χρονιάς:

Πετύχαμε το να υπάρχει μεταξύ μας ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και επικοινωνίας.

Κάτι που πρέπει να μας κάνει όλους ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέλευσης συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι πτυχές της διοργάνωσης, καταγράφηκαν παρατηρήσεις, εντοπίστηκαν αναγκαίες διορθώσεις και προσδιορίστηκαν πρωτοβουλίες για την επόμενη διοργάνωση.

Επιπλέον, έγινε γνωστό, ότι έως τον επόμενο μήνα θα οριστεί η οργανωτική επιτροπή για τα καρναβάλια των δύο επόμενων ετών, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διεργασίες ανανέωσης του προγράμματος και γενικότερα αλλαγής των οργανωτικών δεδομένων σε όλο το φάσμα που αφορά στην πρόοδο και την πρωτοτυπία που πρέπει να συνοδεύει την μεγαλύτερη και πιο μαζική εκδήλωση της Κρήτης, παράλληλα δε, μίας των τριών πρώτων καρναβαλικών εκδηλώσεων της Ελλάδας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

✅Για πρώτη χρονιά οι καρναβαλιστές κατασκεύασαν τα άρματά τους σε δύο αποθήκες έχοντας πλέον και την νέα αποθήκη στο Άδελε.

✅Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Ρεθύμνης ενίσχυσε οικονομικά με 300€ τις ομάδες που κατασκευάζουν άρμα.

✅Η πόλη ήταν στολισμένη από την Αρχή του Τριωδίου και για ένα γεμάτο μήνα και χωρίς ίχνος καρναβαλικού χρώματος το Σάββατο αμέσως την Καθαρά Δευτέρα.

✅Μειώθηκε το χαρτί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% (δεν τυπώθηκε πρόγραμμα, μεγάλη αφίσα και φυλλάδια, με εξαίρεση ένα μικρό δίπτυχο για την Μεγάλη Παρέλαση).

✅Υπήρχε συνεχή ενημέρωση και  πληροφορία μέσω της ιστοσελίδας του καρναβαλιού την οποία επανασχεδιάσαμε και την οποία ενημερώναμε καθημερινά από το γραφείο Πολιτισμού. Η επίσημη σελίδα δέχθηκε 48.000 επισκέψεις από τους οποίους 27.000 μεμονωμένοι επισκέπτες από 15/02-18/03 δηλαδή σε διάστημα 33 ημερών.

✅Η συνέντευξη για πρώτη φορά δόθηκε 10 ημέρες πριν την έναρξη.

✅Την ίδια μέρα, τις επόμενες ώρες αμέσως μετά την κάθε εκδήλωση, είχαμε Δελτία Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

✅Δόθηκε μεγάλος αριθμός συνεντεύξεων στο ραδιόφωνο (στην υπόλοιπη Κρήτη, στην Αθήνα & στη Θεσσαλονίκη και σε κανάλια όπως ERT, MEGA, ALPHA, STAR.

✅Εξαιρετική συνεργασία με ΚΡΗΤΗ TV

✅Για πρώτη φορά φέτος το Καρναβάλι μας προβλήθηκε όπως του άξιζε μέσα από τα social (Instagram, fb, TikTok, YouTube) με σημαντική δαπάνη που πλήρωσε ο χορηγός μας Μπύρα Άλφα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η Hotsoft προσέγγισε το κοινό στα Social Media με δύο τρόπους, τις οργανικές δημοσιεύσεις και τις χορηγούμενες καμπάνιες. Δημιουργήθηκαν κανάλια σε YouTube και TikTok και ενημερώθηκαν τα ήδη υπάρχοντα σε Facebook και Instagram. Έγιναν 102 δημοσιεύσεις/posts, 426 ιστορίες/stories, 12 δημοσιεύσεις βίντεο/reels και 7 ζωντανές μεταδόσεις/live, με αποτέλεσμα η αφοσίωση των χρηστών να φτάσει τις 38.000 αντιδράσεις (likes,comments,shares κ.α.) με το περιεχόμενο που κοινοποιήθηκε. Οι 14 διαφημίσεις που δημοσιεύθηκαν συγκέντρωσαν περίπου 350.000 προβολές συνολικά σε όλες τις πλατφόρμες και πάνω από 36.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα.

✅ Το συνολικό κόστος των εξόδων της διοργάνωσης ήταν 178.000€. Από το ποσό αυτό ο Δήμος Ρεθύμνης κάλυψε ποσό 161.300 ευρώ και το υπόλοιπο 16.700 ευρώ δαπανήθηκαν από τον κεντρικό χορηγό Μπύρα ΑΛΦΑ και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης.

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2024 ευχαριστεί:

 1. Περιφέρεια Κρήτης.
 2. Υπηρεσίες Δήμου Ρεθύμνης.
 3. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης.
 4. Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης.
 5. Τροχαία Ρεθύμνης.
 6. Λιμεναρχείο Ρεθύμνης.
 7. Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνης.
 8.  Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης.
 9.  ΕΚΑΒ  4ης Περιφέρειας Κρήτης.
 10. Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 11. Εθελοντές Σαμαρείτες
 12. Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης.
 13. Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου
 14. Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου.
 15. Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.
 16. ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης Α.Ε..
 17. ΑΦΟΙ Μακρυδάκη κτήμα Πέλαγος. (παραχώρηση χώρων στάθμευσης)
 18. ΑΦΟΙ Παυλάκη κτήμα Μέγαρο – Φάρος. (παραχώρηση χώρων στάθμευσης)
 19. Διεύθυνση 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης.  (παραχώρηση χώρων στάθμευσης)
 20. Διεύθυνση 1ου  & 2ου  ΓΕΛ Ρεθύμνης.  (παραχώρηση χώρων στάθμευσης)
 21. Τοπικά ΜΜΕ.
 22. Μπύρα ΑΛΦΑ της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
 23. Κάθε Κουτί Μετράει.
 24. ΚΡΗΤΗ TV
 25. Γευσήνους Ε.Π.Ε.  CΑTERING
 26. Διανομές – Χονδρεμπόριο Περνιεντάκης Δ. Α.Ε.Β.Ε.
 27. Bakery &PastisserieΣαβοϊδάκηςΑ.Ε.
 28. Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης Α.Ε.
 29. Διεύθυνση του Ξενοδοχείου Jo – AnPalace
 30. QueensRoomClubRestaurant
 31. Τουριστικές Υπηρεσίες Πάρναμος Α.Ε. (τρενάκι)

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Related posts

Τα σημεία του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid test τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Περιθώριο 3 ημερών , από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου, δίδει στους γονείς η Κοινωνική Υπηρεσία Δ.Ρ. για την συμπλήρωση δικαιολογητικών στις αιτήσεις εγγραφής των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στ. Κασσελάκης: «Άλλο ένα “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις”από τον Κ. Μητσοτάκη»

Leave a Comment